Södermöja Pensionat

Rum uthyres i Stockholms skärgård.                                                                 Utsikt från pensionatet.

Om verksamheten

På Södermöja finns ett pensionat. Det startade på 1920-talet och drevs tidigare av familjen Bjarre under namnet Pensionat Strandvik. Evert Taube kallar ön för Sunnanö i sin visa om dansen i pensionatets sal och nu heter det Södermöja Pensionat men vi kallar det för Panget. Tiden har tagit ut sin rätt och pensionatet är inte lika lyxigt som förr och drivs idag som ett vandrarhem under sommarhalvåret.

Kärleken till gamla hus och bevarandet av den stämning som fanns i skärgården förr är det som driver verksamheten idag. Monika Norling och hennes vänner tar hand om gästerna och atmosfären är unik, lugn och harmonisk. Här ordnas konstutställningar och musikunderhållning under sommaren i matsalen eller på berget bakom huset.

Södermöja är en underbar ö som ligger norr om Kanholmsfjärden i Stockholms mellersta skärgård, på gränsen till ytterskärgården. Större ön Möja ligger på andra sidan kanalen Möjaström och där är det fullt med sommargäster, båtfolk, affärer, bageri och restauranger. Södermöja är lugnt och skönt helt utan stress och trafik.                    

Ni får vara ifred

Vi har ingen rumservice som finns tillgänglig 24 timmar om dygnet. Här får ni klara er själva, laga mat i köket, diska i solen bakom huset och äta på gräsmattan eller på altanen. Det finns tillgång till allt ett kök kan erbjuda i form av redskap, kyl, spis, mikro, kaffebryggare och brödrost men ingen mat. Den måste ni ha med er själva eller handla i affären på grannön Möja dit ni kan ro med den lilla hyrbåten om ni inte vill ut och åka Waxholms- eller Cinderellabåt mellan öarna.

Skärgårdsbåtar går från stan och Sollenkroka brygga dagligen.